Acupunctuur - technieken en behandelingen

Met spelden in iemands lijf prikken. Natuurlijk is dat wat ik vaak hoor. Toch zit er een duizenden jaren oude leer achter acupunctuur… als je het goed doet. Acupunctuur is een onderdeel van een behandelmethode die stamt uit de traditionele Chinese geneeskunde. Hierbij worden naalden op zogenaamde acupunctuurpunten in het lichaam geplaatst. De methode bestaat al meer dan 3500 jaar en is nauw verbonden met Chinese filosofie.

Acupunctuur wordt gebruikt voor een verscheidenheid aan klachten zoals: chronische vermoeidheid, chronische hoofdpijn, huidaandoeningen, pijn in ledematen, stoppen met roken en overgangs- en menstruatie problemen.

Er zijn verschillende soorten acupunctuur:

Traditionele “Chinese acupunctuur”

Chinese acupunctuur maakt gebruik van energiebanen (meridianen) welke door het plaatsen van naalden worden gestimuleerd. Tijdens het eerste consult wordt samen met u bekeken wat de beste behandelmethode is.

“Japanse” acupunctuur

Japanse acupunctuur is vergelijkbaar met Chinese acupunctuur, een voornaam verschil is dat Japanse acupunctuur voornamelijk gebruik maakt van oppervlakkig geplaatste naalden, daardoor dan ook zeer geschikt voor diegene die (te)gevoelig zijn voor Chinese acupunctuur of angst hebben voor naalden.